Ο κόσμος της Honda

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΟΡΑΜΑ

Honda_LongTerm_Vision
ΤΑ HONDA ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
Honda_LongTerm_Vision
Η χαρά και ο ενθουσιασμός που νιώθουμε όταν μοιραζόμαστε τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μας με όλους εσάς είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Βασικός μας στόχος είναι να επιτυγχάνουμε τα όνειρά μας, κάνοντάς τα πραγματικότητα. Αυτό είναι που λατρεύουμε να κάνουμε. Όπως είπε κάποτε ο Soichiro Honda, “Έχουμε όλοι δικαίωμα να ονειρευόμαστε, ακόμα και τα πιο τρελά μας όνειρα.”
Honda

Μεγάλος στόχος μας είναι το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον

Πώς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να φροντίζουμε το περιβάλλον.

ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Το παγκόσμιο περιβαλλοντικό μας σύνθημα είναι “Blue Skies For Our Children”. Είναι μια φράση γνωστή στους μηχανικούς μας που την χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ως κατεύθυνση στη δεκαετία του 1970 κατά την ανάπτυξη του κινητήρα CVCC. Αυτή η πολλά υποσχόμενη μονάδα έδειξε τι θα μπορούμε να πετύχουμε. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε σήμερα.

Honda_LongTerm_Vision

Η χρήση ενημερωτικών οθονών βοηθά τους οδηγούς της Honda να υιοθετήσουν πιο οικονομική οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο. Πλέον, το πράσινο κυριολεκτικά είναι καλό.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ

Οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουμε θέσει.

Έχουμε θέσει ορισμένους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους. Έως το 2020, ο στόλος των αυτοκινήτων μας, θα εκπέμπουν 30% λιγότερο CO2 από ό, τι το 2001. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε σε ένα καθαρό περιβάλλον στις πόλεις μας ώστε να το απολαύσουν όλοι.

Φιλοδοξία εκπομπών

Μέχρι το 2050, ο στόχος μας είναι ακόμη μεγαλύτερος. Θέλουμε ο παγκόσμιος στόλος των αυτοκινήτων μας να μειώσει κατά το ήμισυ την ποσότητα CO2 που εκπέμπεται, σε σύγκριση με τα μοντέλα μας του 2001. Αυτός είναι στόχος για όλα τα αυτοκίνητα της Honda που χρησιμοποιούνται, όχι μόνο για τα καινούργια που πωλούνται. Στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα της Honda θα πρέπει να εκπέμπουν 80-90% λιγότερο CO2 από τα μοντέλα του 2001. Τα οφέλη για τους πελάτες και το περιβάλλον θα είναι προφανή.

Honda_LongTerm_Vision

Οι όλο και πιο αποδοτικοί και ‘καθαροί’ νέοι κινητήρες εσωτερικής καύσης μας βοηθούν στον καθαρισμό του σημερινού αέρα ενώ περιμένουμε την τεχνολογία του αύριο.

Honda_LongTerm_Vision

Το πρώτο Clarity FCV, το πιο προηγμένο όχημα μηδενικών εκπομπών της Honda, φτάνει στην Ευρώπη.

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Η δύναμη του H.

Το Honda Clarity ήταν μια τεχνολογική ανακάλυψη. Αποκαλύψαμε αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου το 2006 και λίγο αργότερα μια περιορισμένη έκδοση παραγωγής (το FCX Clarity) το οποίο έγινε το πρώτο παγκοσμίως εμπορικά διαθέσιμο αυτοκίνητο με καύσιμο υδρογόνου.

Η δεύτερη γενιά

Η τελευταία έκδοση, το Clarity FCV, διατίθεται σε επιλεγμένους πελάτες στην Ευρώπη με σκοπό να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε και να αποδείξουμε την έννοια της ηλεκτροκίνησης. Όλα όσα μαθαίνουμε με το Clarity θα πάνε στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς μοντέλων και στο μακροπρόθεσμο μέλλον μας.

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ HONDA ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Dots
Honda_LongTerm_Vision

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ HONDA

Τελειοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι μηχανικοί της Honda δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε στάδιο κατασκευής ενός αυτοκινήτου σε σχέση με την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων του. Αυτή τη διαδικασία την ονομάζουμε Honda Lifecycle Assessment ή LCA. Μας βοηθά να ελαχιστοποιήσουμε πλήρως τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής και των δραστηριοτήτων μας.

Κοινή προσπάθεια.

Ξεκινά στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης και στοχεύει στη μείωση εκπομπών ρύπων της κατασκευής - και όλων των προμηθευτών που φέρνουν ανταλλακτικά στα εργοστάσιά μας για την κατασκευή των αυτοκινήτων. Επιπλέον, βοηθάμε τους αντιπροσώπους της Honda να γίνουν και πιο ‘πράσινοι’ έμποροι.

Ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος ενός οχήματος στο περιβάλλον είναι όταν χρησιμοποιείται. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου τα τρία τέταρτα των συνολικών εκπομπών CO2. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τολμηροί στόχοι CO2 που έχουμε θέσει, είναι τόσο σημαντικοί. Και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τέλος του κύκλου ζωής τους, τα αυτοκίνητα της Honda είναι ανακυκλώσιμα. Πάνω από το 90% των υλικών των αυτοκινήτων μας μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Honda_LongTerm_Vision

Οι συνεργάτες της Honda ενθαρρύνονται να προτείνουν τρόπους ελαχιστοποίησης των επιπτώσεών μας στο περιβάλλον.