Ο κόσμος της Honda

HONDA HYBRID FAQs

FAQS

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ e:HEV i-MMD;

Είναι τα αρχικά της intelligent Multi Mode Drive. Είναι το προηγμένο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV με τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας: Engine Drive, Hybrid Drive και Electric Drive. Είναι ευέλικτο, ισχυρό, ομαλό και αποτελεσματικό - το υβριδικό που μπορείτε να νιώσετε.

Hybrid_FAQS

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;

Οι παρακάτω απαντήσεις θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την υβριδική τεχνολογία e:HEV. Τις βασικές λειτουργίες και τα οφέλη της έξυπνης μονάδας πολλαπλών λειτουργιών (i-MMD): οι διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας, πώς παράγει ενέργεια, πως επαναφορτίζει την μπαταρία του και στο τέλος είναι σε θέση να προσφέρει μια εκλεπτυσμένη, ήσυχη και ευχάριστη μετακίνηση.

Hybrid_FAQS

Υβριδική Τεχνολογία

Πώς λειτουργεί το i-MMD;

Το Intelligent Multi-Mode Drive είναι ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα, δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, επιλέγει αυτόματα και αλλάζει μεταξύ τριών τρόπων οδήγησης ώστε να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση κατά την λειτουργία.

Ποιοι είναι οι τρείς τρόποι λειτουργείας;

Λειτουργεία κινητήρα, Υβριδική λειτουργεία και ηλεκτρική λειτουργεία:

  • Λειτουργεία κινητήρα είναι όταν ο βενζινοκινητήρας δίνει κίνηση στους τροχούς αποκλειστικά - όπως όταν το όχημα διατηρεί υψηλές ταχύτητες.
  • Υβριδική λειτουργεία σημαίνει ότι ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας μοιράζονται το έργο - για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης ενώ το όχημα ταξιδεύει με ταχύτητα.
  • Ηλεκτρική λειτουργεία είναι όταν το αυτοκίνητο κινείτε με 100% με την αθόρυβη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν επιταχύνει από στάση ή πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Τι συμβαίνει όταν πρέπει να προσπεράσω;

Για γρήγορη επιτάχυνση, ο βενζινοκινητήρας και οι ηλεκτρικοί κινητήρες συνεργάζονται για την προώθηση του οχήματος (Hybrid Drive), ελαχιστοποιώντας την έστω και ελάχιστη καθυστέρηση που αντιμετωπίζετε σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει διαθέσιμη η λειτουργία “Sport”, προσφέροντας καλύτερη ανταπόκριση στο γκάζι και μια δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Πότε χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο την ηλεκτρική ενέργεια;

Όταν επιταχύνει από στάση και σε χαμηλές ταχύτητες, ο αθόρυβος ηλεκτρικός κινητήρας παίρνει ισχύ από την μπαταρία. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια είναι περίπου 2χλμ. ανάλογα με τις συνθήκες, όπως το ωφέλιμο φορτίο, την κίνηση και την ποιότητα και μορφολογία του δρόμου. Στην περίπτωση όπου η μπαταρία χρειάζεται φόρτιση η γεννήτρια αναλαμβάνει να τη φορτίσει. Όλα αυτά γίνονται αυτόματα χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού.

Τι είναι η ανάκτηση ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος;

Η αναγεννητική πέδηση μετατρέπει την ούτως ή άλλως χαμένη ενέργεια από το φρενάρισμα σε ηλεκτρική ενέργεια και την αποθηκεύει στην μπαταρία. Ο ηλεκτρικός κινητήρας αντιστρέφεται έτσι ώστε αντί να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να περιστρέφει τους τροχούς, οι περιστρεφόμενοι τροχοί περιστρέφουν τον κινητήρα για να δημιουργήσουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα οφέλη των υβριδικών οχημάτων

Πώς είναι να οδηγείτε ένα υβριδικό;

Μοιάζει πολύ με ένα κανονικό αυτοκίνητο, αλλά με βελτιωμένη ανταπόκριση, ομαλότητα και αποτελεσματικότητα. Αλλάζει μεταξύ των λειτουργιών Electric Drive, Hybrid Drive και Engine Drive, προσφέροντας με το σύστημα i-MMD μία πραγματική αίσθηση απόλαυσης.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατοχή ενός υβριδικού;

Αποδοτικότητα και οικονομία. Η οδήγηση ενός υβριδικού σημαίνει λιγότερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Η κατανάλωση λιγότερου καυσίμου σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας για εσάς ενώ η χρήση λιγότερων καυσίμων σημαίνει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων - κάτι που είναι καλό για όλους.

Hybrid_FAQS
Hybrid_FAQS

Τροφοδοσία ενός υβριδικού i-MMD

Πώς φορτίζω την μπαταρία;

Χαλαρώστε, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Η καθημερινή οδήγηση φορτίζει την μπαταρία με τη ροή ενέργειας δημιουργείτε αυτόματα. Χωρίς σύνδεση, χωρίς αναζήτηση σημείου φόρτισης. Είναι η ουσία της απλότητας.

Πώς φορτίζει ο κινητήρας βενζίνης την μπαταρία;

Ο κινητήρας παρέχει ισχύ μέσω του της γεννήτριας για τη φόρτιση της μπαταρίας. Το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας παρακολουθείται συνεχώς και η επαναφόρτιση ξεκινά αυτόματα. Στον πίνακα οργάνων υπάρχει διαθέσιμη μια ένδειξη για την κατασταση της ισχύος και εφόσον επιλεγεί η οθόνη πληροφοριών υποδεικνύει την κατάσταση της μπαταρίας και τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς.

Ποιος είναι ο κύκλος ζωής ενός υβριδικού αυτοκινήτου;

Διαθέτουμε ήδη περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας στους υβριδικούς κινητήρες. Στο πέρασμα του χρόνου έχουμε εξελίξει όλα τα εξαρτήματα τους με πρωτοποριακές τεχνολογίες και στόχο την Αξιοπιστία Honda. Προσφέρουμε εγγύηση σε όλα μας τα μοντέλα e:Technology για 5 χρόνια ή100.000 χιλιομέτρα - όποιο από τα δύο έρθει πρώτο.