20/4/2023
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic Type R ανακτά το ρεκόρ γύρου του Nürburgring στα FWD αυτοκίνητα παραγωγής

 

Το νέο Honda Civic Type R του 2023, συνεχίζει να κερδίζει βραβεία και διακρίσεις – το πιο πρόσφατο είναι η εκ νέου κατάκτηση του ρεκόρ γύρου με προσθιοκίνητο όχημα παραγωγής (FWD) στο περίφημο Nürburgring Nordschleife των 20,8 χλμ.

Στις 24 Μαρτίου 2023, μέλη της ομάδας ανάπτυξης του Civic Type R ολοκλήρωσαν ένα γύρο με χρόνο 7 λεπτών, 44,881 δευτερολέπτων στην πασίγνωστη γερμανική διαδρομή, που έχει το παρατσούκλι "The Green Hell", καθιστώντας το Civic Type R ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής FWD .

Αυτός ο χρόνος καταγράφηκε στην αναθεωρημένη (20,8 χιλιόμετρα), διαδρομή του Nürburgring που καθορίστηκε από τη διεύθυνση της πίστας το 2019.

Το Civic Type R διαθέτει έναν πανίσχυρο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων VTEC TURBO, που στην τελευταία του εκδοχή αποδίδει 329 ίππους και 420 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 275 χλμ/ώρα.

Η νέα, πιο κομψή εξωτερική σχεδίαση του Civic Type R 2023 συνέβαλε στην επίτευξη του ρεκόρ γύρου, με εξαιρετικά ανεπτυγμένες αεροδυναμικές λύσεις, όπως η γωνία της πίσω άνω πτέρυγας και τα πολύπλοκα στοιχεία του δαπέδου που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν γνήσια κάθετη δύναμη.

Επιπλέον, το κατά 35 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Type R, και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων συνδυάζονται με ένα σημαντικά φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο για να προσφέρουν βελτιωμένη ευστάθεια στις στροφές σε σχέση με τον προκάτοχό του –  μέσω επαναλαμβανόμενων δοκιμών τόσο στην Autobahn όσο και στο Nürburgring.

«Το Civic Type R αναπτύχθηκε υπό την έννοια του «Ultimate Sport 2.0», με στόχο να είναι το απόλυτο σπορ μοντέλο FWD, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό στους οδηγούς που αντανακλάται στην καρδιά», εξηγεί ο Hideki Kakinuma, Επικεφαλής του Project Civic Type R.

«Από την κυκλοφορία του Civic Type R το 2022, έχουμε λάβει υψηλή θετική ανταπόκριση παγκοσμίως, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες μας, αλλά υπήρχε μια ακόμη αποστολή που έπρεπε να εκπληρώσουμε - να γίνουμε το ταχύτερο μοντέλο FWD στο Nürburgring».

"Έξι χρόνια μετά από την προηγούμενη γενιά, έχουμε φτάσει σε μια νέα διάσταση της εξέλιξης του Type R και στο πάθος που βάζουμε σε αυτό. Σε όσους ήδη είναι κάτοχοι του τελευταίου μας Civic Type R και σε όσους αναμένεται να το αποκτήσουν, ελπίζουμε πραγματικά να το αγαπήσετε και να το απολαύσετε"

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από το ρεκόρ γύρου ΕΔΩ

Ο χρόνος του γύρου επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας μια έκδοση Type R που είναι ελαφρύτερη από το πρόσφατο μοντέλο. Αυτή η έκδοση θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία μόνο στις ευρωπαϊκές αγορές και θα αναφέρεται ως έκδοση Type R S.

Ο χρόνος του γύρου επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect που θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία απευθείας μέσω της Michelin.