7/4/2022
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Το ολοκαίνουργιο Honda Civic Type R σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα της Suzuka

 

  • Το Honda Civic Type R σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς στην πίστα της Suzuka
  • Το νέο μοντέλο ακολουθεί τη μακρά παράδοση Honda υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένων από το πνεύμα των αγώνων
  • Το ολοκαίνουργιο Civic Type R θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2022

Το Civic Type R επόμενης γενιάς της Honda σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο στο παγκοσμίου φήμης Suzuka Circuit στην Ιαπωνία. Γύρισε την πίστα των 5,8 χλμ σε 2 λεπτά και 23,120 δευτερόλεπτα*, 0,873 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον προκάτοχό του, το Honda Civic Type R Limited Edition του 2021.

Ο νέος χρόνος αναφοράς ορίστηκε κατά την τελική αξιολόγηση εξέλιξης του νέου μοντέλου στις 15 Μαρτίου 2022. Το ολοκαίνουργιο Civic Type R είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο υψηλών επιδόσεων που δοκιμάστηκε στο εμβληματικό Suzuka International Racing Course, διάσημο για τα σικέιν υψηλής ταχύτητας και τις στροφές πρόκληση. Η πίστα, που συχνά περιγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες πίστες στον κόσμο, είναι ένα πεδίο δοκιμών για τα μοντέλα επιδόσεων Honda από το 1962 και φιλοξενεί το Ιαπωνικό Grand Prix της Formula 1 κάθε χρόνο από το 1987 με εξαίρεση δύο χρόνιές λόγο της πανδημίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ γύρου αυτοκινήτων με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς στη Suzuka – 2 λεπτά 23,993 δευτερόλεπτα – σημειώθηκε από ένα αυτοκίνητο ανάπτυξης Civic Type R Limited Edition τον Φεβρουάριο του 2020. Πριν από αυτό, η δέκατη γενιά Civic Type R GT της Honda έσπασε το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς στο Nürburgring Nordschleife το 2017 με χρόνο γύρου 7 λεπτά 43,8 δευτερόλεπτα. Ένα αυτοκίνητο με προδιαγραφές παραγωγής Civic Type R GT συνέχισε να καταρρίπτει τα ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής με κίνηση στους εμπρός τροχούς σε πέντε θρυλικές ευρωπαϊκές πίστες.

Παρακολουθήστε το video με το ολοκαίνουργιο Civic Type R να σημειώνει το νέρο ρεκόρ γύρου στη Suzuka:

Video