Test Ride
ArrowTEST RIDE
Brochure
ArrowΦΥΛΛΑΔΙΑ
Dealer
ArrowΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Offers
ArrowΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Choose
ArrowΒΡΕΣ ΤΗ HONDA ΣΟΥ

Οδήγησε με ασφάλεια

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να σου εφιστήσουμε την προσοχή σε μερικούς από τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις στο δρόμο, σε συνδυασμό πάντα με την δική σου καλή κρίση.

Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν συνδυάζονται. Ακόμα και ένα αθώο ποτό μπορεί να μειώσει την ικανότητά σου να ανταποκριθείς εγκαίρως στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του δρόμου και στα εμπόδια που κρύβει. Επιπλέον ο χρόνος αντίδρασης αυξάνεται με κάθε επιπλέον ποτό. Συμπέρασμα, μην πίνεις και οδηγείς και μην αφήνεις τους φίλους σου να το κάνουν επίσης!

Μερίμνησε για την ασφάλεια του επιβάτη σου. Βεβαιώσου ότι φορά εγκεκριμένο κράνος μοτοσικλέτας σε συνδυασμό με αναγκαία προστασία για τα μάτια όπως επίσης και το σωστό προστατευτικό ρουχισμό εγκεκριμένο για χρήση από μοτοσικλετιστές.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις καιρικές συνθήκες αλλά και στην ποιότητα του δρόμου. O επιβάτης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανταπόκριση της μοτοσυκλέτας.

Γνώρισε τα όριά σου. Ποτέ μην οδηγείς πέρα από τις ικανότητες σου ή γρηγορότερα από όσο σου επιτρέπει το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι. Και όπως έχουμε ήδη αναφερθεί, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η κόπωση μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ικανότητά σου να ανταποκριθείς σωστά στα εμπόδια που θα εμφανιστούν.

Συντήρηση. Για ασφαλή οδήγηση, είναι σημαντικό να ελέγχεις τη HONDA σου πριν από κάθε ταξίδι και να εκτελείς τη συντήρηση που προτείνει ο κατασκευαστής. Ποτέ μην υπερβαίνεις τα όρια φορτίου και να χρησιμοποιείς μόνο γνήσια αξεσουάρ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη HONDA σου και τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Είσαι προετοιμασμένος για το ταξίδι της ζωής σου;

Μπορείς να εκτελέσεις μόνος σου βασικούς ελέγχους ασφαλείας πριν την οδήγηση εάν έχεις τα σωστά εργαλεία. Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις το δίκυκλο σου όπως και τον τρόπο λειτουργείας του. Θα σε βοηθήσει επίσης να διαγνώσεις προβλήματα που παρατηρείς ενώ οδηγείς.

Ακολουθεί μια λίστα με τους βασικούς ελέγχους που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τη Honda σου σε άριστη κατάσταση

Right Image

Εργασίες που μπορείς να κάνεις μόνος σου

Αλυσίδα μετάδοσης κίνησης και γρανάζια. Μην αμελείς να ελέγχεις τακτικά τον τζόγο και την λίπανση της αλυσίδας μετάδοσης κίνησης σύμφωνα με το εγχειρίδιο σου και βεβαιώσου ότι τα γρανάζια δεν έχουν υπερβολική φθορά.

Συμπλέκτης, φρένα και υγρό φρένων. Να ελέγχεις πάντα τον τζόγο στην μανέτα του συμπλέκτη για να βεβαιωθείς ότι συμφωνεί με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Επίσης να ελέγχεις τη στάθμη του υγρού στον υδραυλικό συμπλέκτη όπως θα έκανες σε αυτό των φρένων. Βεβαιώσου ότι η κατάσταση των δεικτών φθοράς στα τακάκια των φρένων δεν είναι στο όριο και μην ξεχάσεις να ελέγξεις τα υγρά των φρένων. Θυμήσου υγρό κάτω από το όριο σημαίνει ότι δεν έχεις φρένα!

Στάθμη Ψυκτικού υγρού. Είναι εξίσου σημαντικός ο έλεγχος της στάθμης το Χειμώνα όπως και το Καλοκαίρι, οπότε βεβαιώσου ότι βρίσκεται μεταξύ των ενδείξεων ανώτερης (UPPER) και κατώτερης (LOWER) στάθμης στο δοχείο ψυκτικού.

Ανάρτηση. Η απώλεια λαδιού στις τσιμούχες του πιρουνιού θα οδηγήσει σε κακή απόδοση της ανάρτησης, οπότε να ελέγχεις συχνά για τυχόν διαρροές.

Φώτα. Κάνε έλεγχο της κόρνας και βεβαιώσου ότι όλα τα φώτα της μοτοσυκλέτας σου λειτουργούν, συμπεριλαμβανομένων των ενδεικτικών λυχνίων και του προβολέα. Βεβαιώσου ότι η δέσμη του προβολέα είναι σωστά ρυθμισμένη και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Είναι εύκολο να τυφλώσεις τους οδηγούς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κάτι που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο και για τους δύο.

Έλεγχος Λαδιού κινητήρα. Οι τακτικές αλλαγές σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης μπορούν να προκαλούν θαύματα για τη HONDA σου και τη διάρκεια ζωής της. Το λάδι είναι η ψυχή του κινητήρα σου.

Έλεγχος γκαζιού. Με τον κινητήρα σβηστό, βεβαιώσου ότι το γκάζι περιστρέφεται ομαλά από την πλήρως κλειστή στην πλήρως ανοιχτή θέση, σε όλες τις θέσεις του τιμονιού, καθώς και ότι το γκάζι έχει τον σωστό τζόγο. Εάν το γκάζι δεν μετακινείται ομαλά, κλείνει αυτόματα ή εάν η ντίζα έχει υποστεί ζημιά, πηγαίνετε το δίκυκλο σου στο επίσημο συνεργείο για έλεγχο.

Ελαστικά. Να ελέγχεις οπτικά τα ελαστικά σου και να χρησιμοποιείς μανόμετρο για να μετράς την πίεση του αέρα τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα ή όποτε θεωρείς ότι έχουν ξεφουσκώσει. Ο ελέγχος να πραγματοποιείται πάντα όταν τα ελαστικά είναι κρύα. Να ελέγχεις τα ελαστικά για τομές, ανοίγματα ή ρωγμές που εκθέτουν τα λινά ή τα πλέγματα, καθώς και για καρφιά ή άλλα ξένα αντικείμενα που ενδέχεται να έχουν ενσφηνωθεί στο πλάι του ελαστικού ή στο πέλμα. Επίσης, έλεγξε για τυχόν ασυνήθιστα χτυπήματα ή εξογκώματα στα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν ρωγμές κατά τη διάρκεια του χειμώνα - ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείς τη μοτοσυκλέτα σου.

Right Image

OFF ROAD - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η καταπόνηση της μοτοσυκλέτας σε συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου είναι μεγάλη, επομένως είναι σημαντικό να πραγματοποιείς σωστή επιθεώρηση πριν και μετά την οδήγηση για να διατηρείς το CRF σου σε άριστη κατάσταση.

Πρέπει να γνωρίσεις διεξοδικά τη μοτοσυκλέτα σου διαβάζοντας το Εγχειρίδιο κατόχου σχετικά με τις διαδικασίες συντήρησης που θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της.

Βασικές συμβουλές για τους λατρεις της OFF ROAD οδήγησης.

Ελαστικά. Ο συχνός έλεγχος για την σωστή πίεση αέρα και για τυχόν κοψίματα, υπερβολική φθορά ή άλλη ζημιά, είναι σημαντικός.

Τροχοί. Έλεγχος για σπασμένες ή χαλαρές ακτίνες. Σημαντικό είναι να βεβαιωθείς ότι τα παξιμάδια του άξονα είναι σφικτά και σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Οι ζάντες πρέπει να ελέγχονται συστηματικά για τυχόν παραμορφώσεις, όπως επίσης να πραγματοποιείτε τακτικός έλεγχος των ρουλεμάν.

Φρένα και συμπλέκτης. Έλεγξε για ομαλή λειτουργία και σωστή ρύθμιση του τζόγου των μανετών.

Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων. Βεβαιώσου ότι είναι καλά στερεωμένο και ρυθμισμένο για ασφαλές, σωστές αλλαγές.

Καλώδια και χειριστήρια. Βεβαιώσου ότι το γκάζι και όλα τα καλώδια ελέγχου λειτουργούν ομαλά.

Καύσιμα. Βεβαιώσου ότι το ρεζερβουάρ είναι πλήρες πριν ξεκινήσεις. Πάντα να κλείνεις τον διακόπτη ροής καυσίμου πριν την αποθήκευση της μοτοσυκλέτας σου.

Λάδι. Μετά το τέλος κάθε χρήσης να γίνεται έλεγχος στη στάθμη λαδιού του κινητήρα. Επίσης, έλεγξε το εγχειρίδιο κατόχου ή σέρβις για το πόσο συχνά πρέπει να αντικαταστείς το λάδι του κινητήρα και το φίλτρο λαδιού.

Αλυσίδα και σασί. Επιθεώρησε την αλυσίδα μετάδοσης κίνησης μετά το τέλος κάθε χρήσης ή διαδρομής. Έλεγξε για την σωστή λίπανση αλλά και τη σωστή ρύθμιση τζόγου (πολύ χαλαρή; πολύ σφιχτή;). Επίσης μην αμελήσεις να δεις για τυχόν χαλαρά παξιμάδια ή μπουλόνια στο πλαίσιο, το ψαλίδι και την ανάρτηση.

Φίλτρο αέρα. Αφαίρεσε και καθάρισε το φίλτρο αέρα μετά από κάθε βόλτα, ειδικά αν βρίσκεσαι σε συνθήκες σκόνης ή άμμου. Το εγχειρίδιο κατόχου ή σέρβις θα έχει πλήρεις οδηγίες βήμα προς βήμα.