Test Ride
ArrowTEST RIDE
Brochure
ArrowΦΥΛΛΑΔΙΑ
Dealer
ArrowΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Offers
ArrowΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Choose
ArrowΒΡΕΣ ΤΗ HONDA ΣΟΥ

Συντήρηση και καθαρισμός

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΣΟΥ

Αφιέρωσε χρόνο για να εξοικειωθείς πραγματικά με τη Honda σου και τι χρειάζεται. Η φροντίδα του δίκυκλου σου είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για την ασφάλεια σου όσο και για την απόδοση του. Αλλά βεβαιώσου ότι αφήνεις τη συντήρηση του σε ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς - κατά προτίμηση μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της Honda. Επιπλέον ο συχνός καθαρισμός και το γυάλισμα είναι σημαντικά για τη διασφάλιση της διάρκειας ζωής της Honda σου. Όταν το δίκυκλο είναι καθαρό, είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις πιθανά προβλήματα. Συγκεκριμένα, το θαλασσινό νερό και το αλάτι που χρησιμοποιείται για το λιώσιμο του πάγου στο οδόστρωμα, συμβάλλουν στον σχηματισμό σκουριάς. Να πλένεις πάντα σχολαστικά το δίκυκλό σου μετά από οδήγηση σε παραλιακές περιοχές ή σε δρόμους που έχουν καλυφθεί με αλάτι. Πριν από το πλύσιμο, άφησε να κρυώσουν ο κινητήρας, το σιλανσιέ, τα φρένα και τα άλλα εξαρτήματα στα οποία αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία.

Παρακάτω μπορείς να βρεις κάποιες χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την αγαπημένη σου HONDA σαν καινούργια.

Μην αμελείς να ξεπλένεις το δίκυκλό σου σχολαστικά, χρησιμοποιώντας λάστιχο κήπου χαμηλής πίεσης για να αφαιρέσεις τους ρύπους που δεν έχουν ξεραθεί.

Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή πετσέτα και ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσεις τους ρύπους του οδοστρώματος.

Να καθαρίζεις τον ανεμοθώρακα, τον προβολέα, τα πάνελ και τα άλλα πλαστικά μέρη με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην προκληθούν γρατσουνιές

Μη στρέφεις τη δέσμη νερού απευθείας στο φίλτρο αέρα, το σιλανσιέ και τα ηλεκτρικά μέρη.

Να ξεπλένεις σχολαστικά το δίκυκλό σου με άφθονο, καθαρό νερό και να στεγνώνεις με ένα μαλακό, καθαρό πανί.

Αφού στεγνώσει το δίκυκλό σου, μην ξεχάσεις να λιπάνεις τα κινούμενα μέρη.

Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει διαρροή λιπαντικού στα φρένα και τα ελαστικά. Η αποτελεσματικότητα της πέδησης στα δισκόφρενα, τα τακάκια, τα ταμπούρα και τις σιαγόνες που λερώνονται με λάδι μειώνεται και ενδέχεται να προκληθεί ατύχημα.

Η λίπανση της αλυσίδας μετάδοσης κίνησης αμέσως μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα του δικύκλου είναι αναγκαία.

Συνιστάτε να απλώσεις μια στρώση κεριού, για να αποφύγεις τη διάβρωση.

Προϊόντα που περιέχουν ισχυρά διαβρωτικά ή χημικούς διαλύτες πρέπει να αποφεύγονται. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα μεταλλικά μέρη, τη βαφή και τα πλαστικά του δικύκλου σου.

Τα ελαστικά και τα φρένα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το κερί.

Εάν το δίκυκλό σου διαθέτει εξαρτήματα με ματ βαφή, μην απλώνετε κερί στην επιφάνεια με τη ματ βαφή.

Προφυλάξεις κατά το πλύσιμο

Κατά το πλύσιμο, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

Μη χρησιμοποιείς συσκευές πλυσίματος υψηλής πίεσης: Οι συσκευές πλυσίματος με νερό υπό υψηλή πίεση μπορούν να προκαλέσουν βλάβη σε κινούμενα μέρη και ηλεκτρικά εξαρτήματα, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν. Εάν υπάρχει νερό στην εισαγωγή αέρα, μπορεί να εισχωρήσει στο σώμα της πεταλούδας γκαζιού ή/και στο φίλτρο αέρα.

Μην κατευθύνεις νερό στο σιλανσιέ. Εάν υπάρχει νερό στο σιλανσιέ, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η εκκίνηση και να προκληθεί διάβρωση στο σιλανσιέ.

Δώσε προσοχή ώστε να στεγνώσεις τα φρένα. Το νερό επηρεάζει αρνητικά την πέδηση. Μετά το πλύσιμο, ενεργοποιείτε τα φρένα διακεκομμένα, σε χαμηλή ταχύτητα, έτσι ώστε να στεγνώσουν καλύτερα.

Μην κατευθύνεις νερό κάτω από τη σέλα. Εάν εισχωρήσει νερό στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα έγγραφα και τα υπόλοιπα πράγματά σου.

Μην κατευθύνεις το νερό στο φίλτρο αέρα. Εάν υπάρχει νερό στο φίλτρο αέρα, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η εκκίνηση του κινητήρα.

Μην κατευθύνεις νερό κοντά στον προβολέα. Το εσωτερικό του φακού του προβολέα ενδέχεται να θαμπώσει προσωρινά μετά από πλύσιμο ή κατά την οδήγηση με βροχή. Αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία του προβολέα. Ωστόσο, εάν παρατηρήσεις ότι έχει συσσωρευθεί μεγάλη ποσότητα νερού ή πάγου μέσα στον φακό ή στους φακούς, συνιστάτε να επισκεφτείς κάποιο από τα επίσημα συνεργεία του δικτύου ώστε να ελέγξει το δίκυκλό σας.

Για τον καθαρισμό των βαμμένων ματ επιφανειών, χρησιμοποιείτε μαλακό πανί ή σφουγγάρι, άφθονο νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Στεγνώνετε με ένα μαλακό, καθαρό πανί.

Για να αποφευχθεί η διάβρωση του αλουμινίου, που βρίσκεται σε διάφορα μέρη της HONDA σου, η οποία συμβαίνει όταν αυτό έρχεται σε επαφή με ακαθαρσίες, λάσπη ή το αλάτι στον δρόμο, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

Για να αποφύγεις τις γρατσουνιές μη χρησιμοποιείς σκληρές βούρτσες, ατσαλόσυρμα ή καθαριστικά που περιέχουν λειαντικά. Για να αποφύγεις γρατσουνιές και κηλίδες, να πλένεις προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι και άφθονο νερό. Για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων, χρησιμοποίησε αραιωμένο απορρυπαντικό και ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό.

Τα όργανα, τα πάνελ και ο προβολέας δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με βενζίνη, υγρό φρένων ή απορρυπαντικά.

Καθάρισε τον ανεμοθώρακα με μαλακό πανί ή σφουγγάρι και άφθονο νερό. Να αποφύγεις τη χρήση απορρυπαντικών ή χημικών καθαριστικών κάθε είδους στον ανεμοθώρακα. Στέγνωσε με μαλακό, καθαρό πανί. Αν ο ανεμοθώρακας είναι πολύ λερωμένος, χρησιμοποίησε αραιωμένο ουδέτερο απορρυπαντικό, σφουγγάρι και άφθονο νερό. Πάντα να φροντίζεις να ξεπλένεις εντελώς το απορρυπαντικό. Τα υπολείμματα από το απορρυπαντικό μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές στον ανεμοθώρακα. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να αφαιρέσεις τις γρατσουνιές και εμποδίσουν την καλή οράτότητα μην διστάσεις να αντικαταστήσεις τον ανεμοθώρακα.

Παρόλο που ο σωλήνας και το σιλανσιέ της εξάτμισης είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, ενδέχεται να παρατηρήσεις λεκέδες από λάσπη ή σκόνη. Για να απομακρυνθούν πρέπει να χρησιμοποιήσεις υγρό σφουγγάρι και υγρό καθαριστικό κουζίνας και, στη συνέχεια, να ξεπλύνεις καλά με καθαρό νερό. Τέλος στέγνωσε με ένα κομμάτι δέρμα (σαμουά) ή μαλακή πετσέτα. Αν είναι απαραίτητο, απομάκρυνε λεκέδες θερμότητας χρησιμοποιώντας κάποια ψιλή αλοιφή του εμπορίου. Στη συνέχεια, ξεπλένεις με τον ίδιο τρόπο όπως όταν αφαιρείς λάσπη ή σκόνη. Εάν ο σωλήνας και το σιλανσιέ της εξάτμισης είναι βαμμένα, μην χρησιμοποιείς λειαντικά καθαριστικά προϊόντα κουζίνας που διατίθενται στο εμπόριο. Να χρησιμοποιείς ένα ουδέτερο απορρυπαντικό για τον καθαρισμό της βαμμένης επιφάνειας στον σωλήνα και το σιλανσιέ της εξάτμισης. Αν δεν είσαι βέβαιος ότι είναι βαμμένα ο σωλήνας και το σιλανσιέ της εξάτμισης, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με το επίσημο συνεργείο.

Για την αποθήκευση της Honda σου.

Εάν φυλάσσεις το δίκυκλό σου σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να λάβεις υπόψη το ενδεχόμενο χρήσης μιας κουκούλας που να το καλύπτει ολόκληρο. Εάν δεν πρόκειται να οδηγήσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, προτείνεται να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες:

Να πλύνεις το δίκυκλό σου και περάσεις με κερί όλες τις βαμμένες επιφάνειες, με εξαίρεση τις ματ βαμμένες επιφάνειες. Επιπλέον να απλώσεις αντισκωριακό λάδι στα επιχρωμιωμένα εξαρτήματα.

Να λιπάνεις την αλυσίδα μετάδοσης κίνησης.

Τοποθέτησε το δίκυκλό σου σε σταντ συντήρησης και τοποθέτησε έναν τάκο, ώστε και τα δύο ελαστικά να μην βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος.

Μετά από βροχή, να μην αμελείς να αφαιρείς την κουκούλα ώστε να δίνεις την δυνατότητα στη HONDA σου να στεγνώσει.